FÖREBYGGANDE OCH BEHANDLING AV HERPESVIRUS

Via de andra länkarna i menyraden har du bland annat kunnat läsa om olika former av herpes så som munsår och herpes genitalis. Här har vi valt att fokusera på hur du kan förebygga och behandla herpesutbrott. Vi kommer att ge konkreta tips och råd och berätta mer om vad det finns preparat och vad du kan göra för att förkorta herpesutbrottet.

Förebyggande och behandling av herpes och munsår.

HERPESKUR

Som du kanske redan vet så finns det idag inget botemedel mot herpes. Det finns heller inte någon mirakelkur eller snabbfix som kommer att ta bort din herpes på ett kick. Däremot finns det goda möjligheter till att lindra symtomen och förkorta själva herpesutbrottet.

Förebyggande av herpes

Ett herpesutbrott kan triggas igång av en mängd olika faktorer som exempelvis vid stress, utmattning eller förkylning. När vårt immunförsvar är påfrestat är det större risk att vi drabbas av ett herpesutbrott. Det bästa sättet att försöka förebygga och hålla dina herpesutbrott i schack är därför att se över din livsstil. Ät varierat, se till att få tillräckligt med sömn, stressa ner och boosta din kropp med vitaminer eller kosttillskott.